• HM. ARZENÁL ELEKTROMECHANIKAI ZRT.

Cégismertető:

A HM Arzenál ZRt. Kelet-Magyarországon, a Nyíregyházától 10 kilométerre lévő Nyírtelken található. Cégünk a Honvédelmi Minisztérium irányítása alatt működő, teljes mértékben állami tulajdonú részvénytársaság. Termékeinket és szolgáltatásainkat a védelmi szektoron kívül a polgári piacok felé is ajánljuk.
Az ISO 9001 szabvány szerint tanúsított tevékenységeink:

  • Tűzvezető rendszerek, rádiólokátorok, különböző típusú rakéták elektronikai és mechanikai egységeinek javítása és műszaki felülvizsgálata
  • Haditechnikai eszközök gépészeti, elektronikai, hardver és szoftver egységeinek fejlesztése, tervezése és kivitelezése
  • Biztonságtechnikai rendszerek tervezése, gyártása és telepítése
  • Kórházi berendezések, valamint egyéb mechanikai és elektronikai segédeszközök és alkatrészek tervezése és gyártása
  • • Nem kötelező hitelesítésű mérőműszerek kalibrálása

A HM Arzenál Rt. 1993 óta haditechnikai termékekkel kapcsolatos külkereskedelmi tevékenységet is folytathat. Az eddigi partner országok: Franciaország, Németország, Olaszország, Svájc, Szlovákia, Szlovénia és Vietnam.

A HM Arzenál ZRt. a NATO hivatalos, minősített beszállítója.

Tevékenységünk:
Védelmi ipari tevékenység
A védelmi ipari tevékenység magába foglalja a különféle rakéták és rakéta rendszerek, tűzvezető rendszerek, radarok és egyéb kisegítő eszközök nagy-, közép-, és szükség szerinti javítását, illetve műszaki felülvizsgálatát, valamint ezen eszközök fejlesztését és modernizálását.
A HM Arzenál ZRt. a Magyar Honvédség és más Megrendelők részére 1997 óta folyamatosan végzi irányított és nem irányított rakéták üzemidő meghosszabbítását (műszaki felülvizsgálatát).

Biztonságtechnikai rendszerek:
A HM Arzenál ZRt. 1978 óta foglalkozik biztonságtechnikai rendszerek tervezésével, gyártásával és telepítésével. Saját fejlesztésű és gyártású eszközeinkben, valamint az ezekből, illetve más gyártók termékeiből épített rendszerekben felhasználjuk a legújabb kutatási,fejlesztési eredményeket. A minőséget szakembereink nagy tapasztalata és az alkalmazott eszközök nagy megbízhatósága garantálja. Az elmúlt évek során számos különböző fizikai elven működő külsőtéri behatolás jelző érzékelő kifejlesztésére került sor, amelyeknek Magyarországon egyedüli gyártói vagyunk. Ezek elsősorban katonai felhasználói területen kerültek alkalmazásra.

Polgári gyártás
Alkatrészek, egységek, részegységek gyártása, a haditechnikai és biztonságtechnikai divíziók részére Alkatrészek, egységek, részegységek előállítása polgári megrendelők felé, A berendezésgyártó divízióban alapvetően a fémmegmunkálás területén, 15 szakmában, széles technológia tartományban, CNC és hagyományos gépeken, mintadarab vagy műhelyrajz alapján folyik a gyártás.

Honlap: http://www.hmarzenal.hu/