• A HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM GAZDASÁGI TÁRSASÁGA KÉPVISELI MAGYARORSZÁGOT

A Honvédelmi Minisztérium gazdasági társasága a HM EI Zrt. képviseli hazánkat a 2014. július 9-10-én Varsóban megrendezésre kerülő Biological Reconnaissance and Defence Workshopon.

Az Európai Védelmi Ügynökség (EDA) által koordinált Integrált Biológiai Felderítő és Védelmi Rendszer (Biological Integrated Reconnaissance and Defence System - BIRD) elnevezésű programban a tervek szerint Magyarország is szerepet vállal.
A BIRD programba történő sikeres bekapcsolódás érdekében Magyarországot a HM EI Zrt. képviseli a 2014. július 9-10-én Varsóban megrendezésre kerülő Biological Reconnaissance and Defence Workshopon. A workshop házigazdája a varsói székhelyű, lengyel Military Institute of Hygiene and Epidemiology (WIHiE).
A varsói rendezvény célja az Európai Védelmi Ügynökség keretében folyó, illetve a tagállami biológiai védelmi programok bemutatása, valamint a BIRD program előkészítése.
A kétnapos eseményen a HM EI Zrt. vezette konzorcium által kifejlesztett Telepíthető Gyorsdiagnosztikai Laboratórium (TGYDGL) bemutatásra is sor kerül.