• TEVÉKENYSÉGE

Informatikai rendszerek fejlesztése

Munkatársaink nagy gyakorlattal rendelkeznek speciális, katonai és minősített informatikai megoldások tervezésében és kivitelezésében. Teljes körű szolgáltatást biztosítunk a rendszerek tervezésétől a fejlesztésen keresztül a komplett megvalósításig, az üzemeltetés követelményeinek meghatározásától az üzemeltetési szabályzatok elkészítéséig.

Az Országos Rejtjelfelügyelet engedélyével hazánkban kizárólag nálunk folyik minősített adatvédelmi eszközök fejlesztése és gyártása az állami és kormányzati szervek ilyen irányú igényeinek kielégítése érdekében.

Vállaljuk sajátos biztonsági követelményeknek is eleget tevő informatikai és telekommunikációs központok tervezését, kialakítását, üzemeltetés támogatását.

A korábban szinte kizárólag katonai és állami érdekeket kiszolgáló rendszerek megvalósításában nagy tapasztalatokkal rendelkező fejlesztőink ismereteit megrendelőink előnyére kívánjuk felhasználni a civil szférában.

Informatikai és telekommunikációs rendszerek üzemeltetése

Az üzemeltetés során nagy hangsúlyt fektetünk az üzleti és egyéb tevékenység informatika összhangjának megteremtésére, amit a megfelelő szakemberek, folyamatok és technológiák kombinációjával biztosítunk. Munkánkat Megrendelőink elégedettsége mellett minőségirányítási előírásaink vezérlik. Feladatainkat bevált módszerek alapján, az iparági ajánlások figyelembe vételével hajtjuk végre. Igény esetén az üzemeltetést helyszínre kitelepült szakállománnyal végezzük, akik mögött széles körben speciális ismeretekkel, nagy szakértelemmel rendelkező szakértőkből álló, központi támogató csoport áll. Felhasználóink igényeinek kielégítése és problémáinak eredményes megoldása érdekében folyamatos, 7x24 órás operátori ügyeletet tartunk fenn. Incidens kezelési folyamataink biztosítják a hatékony eszkalációt és precíz dokumentáltságot.

Az üzemeltetés logisztikai támogatása keretében gondoskodunk:

 • a javítás, karbantartás idejére csereeszközről
 • a javítás, karbantartás végrehajtásáról
 • a szükséges alkatrész, kellékanyag biztosításáról
 • a szakszervizek és külső szolgáltatók tekintetében a teljes körű ügyintézésről
 • az eszközök, alkalmazások nyilvántartásáról, életciklus szemléletű kezeléséről

Kialakult gyártói kapcsolatrendszerünk segítségével a legszélsőségesebb problémákra is gyors megoldást biztosítunk.

Igény esetén megszervezzük, illetve fenntartjuk infokommunikációs rendszerek folyamatos üzemeltetését és biztosítjuk a szükséges szakszemélyzetet.

Katonai számítógépes szimulációs és kiképzési rendszerek

A Marcus egy átfogó konstruktív szimulációs rendszer, melyben a hagyományos küzdelem, a városi műveletek, a harctámogatás, a nukleáris, biológiai, vegyi és elektronikus hadviselés mellett a légi hadviselés, a légvédelem, a katasztrófa elhárítás, a stabilitási és támogatási műveletek részletes modellezése is megtalálható. A rendszer lehetőséget nyújt ezred/dandár/zászlóalj parancsnokok és törzsük kiképzésére olyan környezetben, ahol a vezetők és beosztottak egyénileg vagy csapatban tanulhatják és gyakorolhatják a katonai tervezést és döntéshozatalt.

A Baglyas egy tüzérségi taktikai és tűzvezetési szimulációs platform, mely tüzérek és felderítők egyéni vagy csapatos gyakorlására alkalmas. A feladat végrehajtás során a rendszer realisztikus eredményeket szolgáltat az időjárási és terepviszonyok, a cél tulajdonságai alapján. A Baglyas alacsony sebességű (ISDN) vonalon is kapcsolódhat a Marcus rendszerhez.

A Savaria rendszer Oracle iLearning technológiával biztosít webes felületű megoldást számítógépes kiképzéshez és vizsgáztatáshoz.

Informatikai üzemeltetés támogatása

A támogató csoport tevékenységét a következő területeken végzi:

 • rekonstrukciós és konszolidációs projektek
 • biztonsági felmérések
 • testreszabott megoldások bevezetése
 • tervezés, tanácsadás
 • kivitelezés, kivitelezés felügyelet
 • hálózatok és informatikai rendszerek auditálása
 • konzultáció, oktatás

Az üzemeltetés támogatása az informatikai rendszerek teljes életciklusában történik, a tervezéstől a kivitelezésen és üzemeltetésen át az ellenőrzésig.